Νίκος Λέκκας στον ΣΚΑΪ: Οι έλεγχοι σε πανεπιστήμια θα συνεχιστούν

Στην υπόθεση της φοροδιαφυγής μελών ΔΕΠ του πανεπιστημίου Ηπείρου αναφέρθηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» ο διευθυντής Σχεδιασμού και Ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας. Όπως ανέφερε, τα διαφυγόντα έσοδα για το δημόσιο, μόνο από την υπόθεση αυτή, ξεπερνούν τα 700.000 ευρώ.
«Πήραν λεφτά στο ΑΕΙ Ιωαννίνων από ειδικό λογαριασμό που και δεν τα δήλωναν» σημείωσε, ενώ ανακοίνωσε ότι επίκεινται νέοι έλεγχοι σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, οι εφορίες που εμπλέκονται στην υπόθεση υπερβαίνουν τις 80, αλλά κυρίως εμπλέκονται οι δύο ΔΟΥ Ιωαννίνων.

Όπως ανέφερε, σε 20 – 25 ημέρες θα έχει τελειώσει η υποβολή των συμπληρωματικών δηλώσεων από τους ενδιαφερόμενους θα κληθούν να καταβάλουν το μισό πρόστιμο.

Ερωτηθείς γιατί δεν είδαν το φως της δημοσιότητας τόνισε ότι με το νέο νόμο που θα ψηφιστεί τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει η σχετική δυνατότητα.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΑΕΙ Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης δήλωσε ότι από το Σεπτέμβριο του 2010 το ΣΔΟΕ έχει προβεί και συνεχίζει να προβαίνει σε ελέγχους για την περίοδο 2003 έως σήμερα.

«Έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία των πρόσθετων αποδοχών που παίρνουν μέλη ΔΕΠ και συνεργάτες. Εμείς δεν έχουμε ούτε ονόματα και δεν είμαστε αρμόδιοι να παρέμβουμε» τόνισε, ενώ ζήτησε τα στοιχεία που έχει το ΣΔΟΕ στα χέρια του.
Πηγή: skai.gr