Κλείσιμο

Μπεγλίτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρής αύξησης της θητείας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρής αύξησης της θητείας αφήνει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης λόγω των αναγκών που καταγράφονται στις στρατιωτικές μονάδες.
 
"Μελετούμε όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες, με πρώτη προτεραιότητα τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από συγχωνεύσεις στρατοπέδων, μέσα από την ενίσχυση και την ισχυροποίηση των στρατιωτικών μας σχηματισμών, ώστε να μεγιστοποιήσουμε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα τους και βεβαίως μέσα στον όλο προβληματισμό -εφόσον δεν προχωρήσει και δεν έχει τα αποτελέσματα που θέλουμε και επιδιώκουμε η υλοποίηση αυτών των πρώτων αποφάσεων- θα δούμε χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, τι άλλες επιλογές έχουμε" έχει δηλώσει σχετικά ο υπουργός Άμυνας.

Ήδη, ο κ. Μπεγλίτης έχει ζητήσει τις εισηγήσεις των αρχηγών των τριών όπλων οι οποίες θα πρέπει να έχουν υποβληθεί ώς το τέλος του μήνα ώστε από τον Σεπτέμβριο να αρχίσει η επεξεργασία τους.

Δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το θέμα των συγχωνεύσεων ή καταργήσεων μονάδων και στρατοπέδων Παράλληλα, θα επανεξεταστούν οι διαδικασίες απαλλαγής και αναβολής στράτευσης.
Πηγή: Πηγή: kathimerini.gr