Συλλήψεις μεταναστών και διακινητών μετά από καταδίωξη στα σύνορα

Συνελήφθησαν , από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Συρίας και Αφγανιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας  (23) μη νόμιμους μετανάστες.  (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Λιβάνου,  (5) υπήκοοι Ιράν,  (4) υπήκοοι Συρίας, (3) υπήκοοι Σομαλίας, (1) υπήκοος Ιράκ και  (1) υπήκοος Αφγανιστάν.

Στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, σε σήμα στάσης που έκαναν, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.

Ακολούθως, στον κόμβο Ιάσμου της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν τον 22χρονο αλλοδαπό υπήκοο Συρίας που το οδηγούσε, διότι μετέφερε στο εσωτερικό της Χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη συνέχεια, παραπάνω αστυνομικοί σε συνεργασία με αστυνομικούς του FRONTEX, κατευθύνθηκαν σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη, στην αγροτική περιοχή της Γεμιστής Έβρου, απο την οποία, ο 22χρονος διακινητής, παρέλαβε τους μη νόμιμους μετανάστες. Εκεί εντόπισαν και συνέλαβαν, έναν 20χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αφγανιστάν (διακινητής), διότι είχε αποκρύψει ακόμη μια ομάδα δεκατεσσάρων (14) μη νόμιμων μεταναστών, μέχρις ότου να τους επιβιβάσει σε οχήματα για να τους προωθήσει στο εσωτερικό της Χώρας.
Πηγή: Δημήτρης Καραστεφανής