Χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων

Ομαλά εξελίσσεται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς οι αδειούχοι του Αυγούστου εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα με νησιωτικούς προορισμούς κάποιο νησί.

Πρόκειται για την προτελευταία μεγάλη έξοδο (η τελευταία αναμένεται παραδοσιακά τον δεκαπενταύγουστο) των εκδρομέων και οι αρχές των λιμανιών είναι σε επιφυλακή για να εξυπηρετήσουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το επιβατικό κοινό.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, από την 1η Αυγούστου έως τις 5 Αυγούστου, είχαν πραγματοποιηθεί από το λιμάνι του Πειραιά 375 δρομολόγια πλοίων για διάφορα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού, με 168.825 επιβάτες, 25.172 οχήματα, 3.536 φορτηγά και 6.822 δίκυκλα.

Από τη Ραφήνα είχαν γίνει 68 δρομολόγια πλοίων με διάφορους προορισμούς, με 29.410 επιβάτες,4.532 οχήματα, 337 φορτηγά και 940 δίκυκλα.

Από το λιμάνι του Λαυρίου, επίσης, την ίδια χρονική περίοδο, έγιναν 34 δρομολόγια πλοίων με 9.484 επιβάτες, 2491 οχήματα, 173 φορτηγά και 272 δίκυκλα.

Aπό τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο 27 δρομολόγια και από τη Ραφήνα 14. Από την Ακτή Ξαβερίου αναχώρησαν χθες έξι κρουαζιερόπλοια και σήμερα αναμένεται να αναχωρήσει άλλο ένα.

Το λιμενικό σώμα συμβουλεύει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν στην αποβάθρα μιάμιση ώρα πριν από εκείνη της αναχώρησης του πλοίου τους, λόγω της αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Σε περίπτωση αλλαγής η καθυστέρησης δρομολογίου πλοίου, λόγω βλάβης, ενδέχεται προγραμματισμένα δρομολόγια να τροποποιηθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 14944 την ημέρα του ταξιδιού τους, για να διασταυρώνουν το δρομολόγιό τους.

Επίσης, στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά υπάρχει όλο το 24ωρο προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας.

Για το αλλοδαπό επιβατικό κοινό παρέχεται η ίδια πληροφόρηση (την ημέρα του ταξιδιού) από την Τουριστική Αστυνομία (τηλ. 171).
Πηγή: skai.gr