Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γιατρός του ΙΚΑ για δωροδοκία

Συνελήφθη την Τετάρτη το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, 58χρονος ιατρός - παιδίατρος, ο οποίος στο χώρο του Ιατρείου του Ι.Κ.Α. Τούμπας, απαίτησε και έλαβε χρηματικό ποσό των 40 ευρώ για να εμβολιάσει δύο ανήλικα παιδιά.

Την Τρίτη, ο 37χρονος πατέρας των δύο παιδιών, ενός αγοριού τριών ετών και ενός κοριτσιού δύο μηνών, επιδιώκοντας να κλείσει ραντεβού για να εμβολιάσει τα δύο ανήλικα παιδιά του, μέσω του αριθμού 184 του ΙΚΑ, ενημερώθηκε ότι το συντομότερο δυνατό ραντεβού ήταν στα τέλη Σεπτέμβρη 2011.

Απευθυνόμενος στον 58χρονο παιδίατρο, που διέθετε συμβεβλημένο ιδιωτικό ιατρείο με το ΙΚΑ., του ζητήθηκε το ποσό των 40 ευρώ για τον εμβολιασμό, είτε στο ιδιωτικό του ιατρείο, είτε, παρακάμπτοντας τη διαδικασία των ραντεβού, στο Ιατρείο του ΙΚΑ.

Ο 37χρονος πατέρας απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, όπου προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των και κανονίστηκε ραντεβού για την Τετάρτη το πρωί, στο Ιατρείο του στο Ι.Κ.Α. Τούμπας.

Αφού έγινε ο εμβολιασμός των δύο ανηλίκων παιδιών και του παρέδωσε το χρηματικό ποσό, αστυνομικοί οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, μπήκαν στο ιατρείο του 58χρονου και σε έρευνα που έγινε, βρέθηκε μέσα στο γραφείο του το προσημειωμένο χρηματικό ποσό και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς γιατρός θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Πηγή: skai.gr