Ταξί: Με αφαίρεση πινακίδων προειδοποιεί η κυβέρνηση

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η νέα συνάντηση των αυτοκινητιστών ταξί με τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση. Οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να παραμείνουν έξω από το υπουργείο Μεταφορών με βάρδιες για τις επόμενες 48 ώρες, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης προειδοποίησε ότι εφεξής η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αφαίρεση πινακίδων, λόγω των παρατεταμένων κινητοποιήσεων.

Αναφορικά με τη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων για την έκδοση νέων αδειών, ο υπουργός Μεταφορών παρέπεμψε τους αυτοκινητιστές σε πρόσφατη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, σύμφωνα με την οποία θα θεσπιστούν πληθυσμιακά κριτήρια.

Ωστόσο ο κ. Ραγκούσης δε θέλησε να δεσμευτεί για το ποια κριτήρια θα είναι αυτά, ενώ επανέλαβε ότι θα παρουσιάσει ολοκληρωμένα τις προτάσεις του στα τέλη Αυγούστου.

Δυναμικές κινητοποιήσεις

Αυτοκινητιστές πραγματοποιούν από τις 10 το πρωί της Δευτέρα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών, ενώ ιδιοκτήτες ταξί Αιτωλοακαρνανίας απέκλεισαν τον κόμβο Μολυκρίου στο 1ο χιλιόμετρο της εθνικής οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση των οχημάτων τόσο προς τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, όσο και προς την οδό προς Ναύπακτο και Ιτέα.

Στο μεταξύ, από την παλαιά εθνική Πατρών - Κορίνθου πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων στο ύψος των διοδίων του Ρίου, τα οποία έχουν αποκλειστεί από τους ιδιοκτήτες ταξί.

Επεισόδια με ρίψη χημικών στο Ηράκλειο Κρήτης όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και άνοιξαν το δρόμο προς το αεροδρόμιο που είχαν αποκλείσει νωρίτερα ιδιοκτήτες ταξί.
Πηγή: skai.gr