Ανοιχτός διαγωνισμός για τη διαχείριση απορριμμάτων της Αττικής

Η διαγωνιστική διαδικασία για την προκήρυξη των έργων υποδομής διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής, που περιλαμβάνονται στον περιφερειακό σχεδιασμό, αποφασίσθηκε σε ευρεία σύσκεψη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπό τον υπουργό, Γ. Παπακωνσταντίνου, και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εσωτερικών, Πάρη Κουκουλόπουλου, του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού και του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ηλία Λιακόπουλου.

Όπως έγινε γνωστό, το πρώτο στάδιο του διεθνή, ανοικτού διαγωνισμού θα είναι η προαναγγελία του διαγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον διεθνή Τύπο και θα περιλαμβάνει ευρεία διαβούλευση, ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια και η ίση μεταχείριση όλων των τεχνολογιών, που υπακούουν στους αυστηρούς κανόνες της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Η προαναγγελία θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 22 Αυγούστου 2011.

Η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής θα βασίζεται στον συνδυασμό ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, επεξεργασίας και αξιοποίησης των απορριμμάτων με ανοικτές και δόκιμες τεχνολογίες, που έχουν ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εύλογο χρονικό διάστημα και τέλος ασφαλούς διάθεσης των υπολειμμάτων.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση επενδύσεων, που προσεγγίζουν τα 400 εκ. ευρώ, οι οποίες διασφαλίζουν το βέλτιστο αποτέλεσμα για τους πολίτες και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγή: skai.gr