Κλείσιμο

Σε θέση «μάχης» οι ιδιοκτήτες ταξί – Χάος στους δρόμους και παρέμβαση εισαγγελέα

Εντολή να σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες για όσους οδηγούς ταξί διαπιστώνεται ότι διαπράττουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της παρακώλυσης συγκοινωνιών, έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Η παρέμβασή της ήρθε λόγω του κυκλοφοριακού χάους που δημιουργήθηκε γύρω από το λιμάνι του Πειραιά και στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, από την κινητοποίηση χιλιάδων ιδιοκτητών ταξί που είχαν παραταχθεί σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Στο μεταξύ, αποχώρησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί από την Αττική οδό και από το λιμάνι του Πειραιά και κατευθύνονται προς το Σύνταγμα.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν αυτοκινητιστές και στην Πάτρα. Σχεδιάζουν αποκλεισμό της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, ενώ παρατάχθηκαν και στα διόδια του Ρίου και σήκωσαν τις μπάρες ώστε να είναι ελεύθερη η διέλευση των οχημάτων.

Πορεία προς το νέο λιμάνι πραγματοποιούν οδηγοί ταξί στην Πάτρα. Στην Κρήτη έκαψαν ένα ταξί, μπροστά στην Περιφέρεια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενώ αναμένεται να κάνουν διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, τόνισε ότι ο τρόπος διαμαρτυρίας των οδηγών ταξί είναι κακός και επεσήμανε πως εάν οι σκηνές αυτές κάνουν το γύρο του κόσμου, «τότε η προσπάθεια που έχει γίνει θα πάει περίπατο».

Έκκληση στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί «να σταματήσουν άμεσα τις ακραίες μορφές διαμαρτυρίας» και τους αποκλεισμούς λιμένων και αεροδρομίων στην «καρδιά της κρισιμότερης τουριστικής περιόδου των τελευταίων ετών για τη χώρα», απηύθυνε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης κάλεσε τους εκπροσώπους του κλάδου να επιδείξουν στάση ευθύνης, μπροστά στην «κυβερνητική ανευθυνότητα», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. «Aμεσα και απόλυτα υπεύθυνος είναι ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος ανεξήγητα, χωρίς καμιά λογική και χωρίς να έχει κανένα σχέδιο, ακύρωσε τη συμφωνία του προκατόχου του με τον κλάδο των ταξί», τόνισε.

«Με την εξόντωση των μικρών ιδιοκτητών ταξί ο στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει πόδι το μεγάλο κεφάλαιο στο φιλέτο της συγκεκριμένης αγοράς», σχολίασε το ΚΚΕ σχετικά με το πλήρες άνοιγμα του κλάδου των ταξί. «Το αποτέλεσμα θα είναι να μετατραπεί σταδιακά το ταξί σε είδος πολυτελείας για το λαό, ενώ οι μισθωτοί οδηγοί που θα εργάζονται σε αυτές τις συνθήκες θα οδηγηθούν σε καθεστώς γαλέρας», συμπληρώνει.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει άνοιγμα όπως το εισηγείται ο υπουργός Υποδομών, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Σημείωσε πως η ρύθμιση θα πρέπει να γίνει με τέτοιον τρόπο που να ανταποκρίνεται στην κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα.
Πηγή: skai.gr