WIND: Ο Γύρος του Κόσμου με ηλεκτρικό ποδήλατο

Δωρεάν απεριόριστο mobile broadband internet και κλήσεις προσέφερε η WIND στον Ισπανό Guim Valls Teruel και τη Βιετναμέζα σύζυγό του Thuy Anh Nguyen, το ζευγάρι ποδηλατών που έφτασαν στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες, έχοντας διανύσει μέχρι στιγμής με τα ποδήλατά τους 18.000 χιλιόμετρα, γυρίζοντας ολόκληρο τον κόσμο.

«Η παγκόσμια περιοδεία με ηλεκτρικό ποδήλατο γεννήθηκε από ένα όνειρο να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο, και ένα πάθος, τα ηλεκτρικά ποδήλατα. Ένα πρωί του 2008, ενώ ζούσα και εργαζόμουν στο Πεκίνο, ξύπνησα με τη βεβαιότητα ότι θα ξεκινούσα τον γύρο του κόσμου προωθώντας το ηλεκτρικό ποδήλατο και τα περιβαλλοντικά του οφέλη. Ξεκίνησα στις 5 Ιουνίου του 2009 και σήμερα μετά από 2 χρόνια, έχουμε την τιμή να βρισκόμαστε στην Αθήνα όπου 2.000 άνθρωποι ποδηλατούν κάθε Παρασκευή σε μια πόλη χωρίς ποδηλατόδρομους». Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Guim.

Το ζευγάρι ποδηλατεί κατά μέσο όρο 100 χιλιόμετρα την ημέρα όταν βρίσκεται στο δρόμο ενώ περνάει περίπου 12 ώρες την ημέρα μπροστά από τους υπολογιστές όταν είναι εκτός δρόμου, γράφοντας άρθρα για εφημερίδες και φτιάχνοντας βίντεο για την τηλεόραση. Η περιοδεία στηρίζεται κατά βάση σε επαφές του ζευγαριού με φίλους του ποδηλάτου μέσω Internet και ανθρώπους που συναντούν σε κάθε χώρα – πόλη και θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια τους να περάσουν το μήνυμα ότι η ποδηλασία είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να κυκλοφορείς και τώρα μπορούν όλοι να το κάνουν.

«Οι χορηγοί δεν έχουν έρθει ακόμα σε μας ωστόσο θεωρούμε ότι έχουμε κάτι καλύτερο, έχουμε τη χαρά να συνδεόμαστε με αληθινούς ανθρώπους και έτσι έχουμε την καλύτερη διαμονή, τα καλύτερα γεύματα, τους καλύτερους φίλους… ένας από αυτούς εδώ στην Ελλάδα είναι και η WIND και θέλουμε να την ευχαριστήσουμε που καλύπτει τις Τηλεπικοινωνιακές μας ανάγκες στη διάρκεια της παραμονής μας στη χώρα. Είναι σημαντικό που έχουμε ΔΩΡΕΑΝ τη δυνατότητα να επικοινωνούμε με τις οικογένειες μας, να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες με τους φίλους μας, να ανεβάζουμε φωτογραφίες, να βλέπουμε χάρτες και να βρίσκουμε οποιαδήποτε τοπική πληροφορία χρειαζόμαστε» τόνισε η Thuy Anh.
Πηγή: skai.gr