«Μαύρο χρήμα» στον κλάδο του ταξί

Μαύρο χρήμα και μαύρη εργασία στον κλάδο του ταξί, κατήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος σωματείου οδηγών της Αττικής, Χρήστος Πέτρου, ζητώντας την παρέμβαση της εισαγγελίας.

Ο κ. Πέτρου υποστήριξε πως στο ταξί λειτουργεί ένα «πλυντήριο» με χρήματα που μπορεί να προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς δεν δηλώνεται το πραγματικό ποσό στη συμβολαιογραφική πράξη.

Υποστήριξε ακόμη πως το μαύρο χρήμα που ανακυκλώνεται στο ταξί κινείται ημερησίως μεταξύ 800 χιλιάδων και 1 εκατ. ευρώ, καθώς δεν υπάρχουν παραστατικά, ούτε διάθεση ελέγχου από την πολιτεία.

«Στα υπουργεία έχει πέσει τόσο λάδι που οι εργαζόμενοι γλιστράνε» ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως έχουν εκδώσει 450.000 άδειες παράνομες ταξί και σημείωσε πως το 87% μέρος των εργαζομένων οδηγών του κλάδου είναι ανασφάλιστοι.

Τέλος, ο κ. Πέτρου τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς των ταξί.

Τονίζεται ότι τη Δευτέρα, ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης, ανήγγειλε την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, τονίζοντας ότι η πλήρης απελευθέρωση του επαγγέλματος τέθηκε σε ισχύ από τις 2 Ιουλίου, όπως άλλωστε επιβάλει ο νόμος 3919 για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων.

Την Τρίτη θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβουλίου του ΣΑΤΑ για να καθοριστεί η στάση του κλάδου, ενώ την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον υπουργό για να καταθέσουν τις θέσεις τους.
Πηγή: skai.gr