Κλείσιμο

Α.Διαμαντοπούλου: Υπάρχει ελπίδα που προσωποποιείται στην Παιδεία μιας χώρας

«Δεν είναι όλα παρακμή. Υπάρχει ελπίδα που προσωποποιείται στην Παιδεία μιας χώρας». Αυτό επεσήμανε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στην εκδήλωση για την “Ποιότητα στην Εκπαίδευση και τη Διά Βίου Μάθηση” στο υπουργείο Παιδείας.

Η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε, με την ευκαιρία, στις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και απηύθυνε έκκληση για συναίνεση.

Όπως ανέφερε, «η Ανώτατη Εκπαίδευση, τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα, είναι η ατμομηχανή μιας χώρας και χρειάζεται να απεγκλωβιστούν δυνάμεις. Σήμερα μιλούμε για μία διαφορετική προσέγγιση στο σύνολο της εκπαιδευτικής πολιτικής, που είναι η ποιότητα στην εκπαίδευση. Αυτό σημαίνει αλλαγές στη σκέψη μας, στις δομές μας, στον τρόπο εφαρμογής των πολιτικών μας. Εάν συμφωνήσουμε ότι η οικονομία είναι πραγματικά η σπονδυλική στήλη της λειτουργίας μιας χώρας, η Παιδεία είναι το μυαλό και η ψυχή.

Μέχρι τώρα στη χώρα μας δεν επιτύχαμε μεγάλες συναινέσεις στην οικονομία. Θέλω να ελπίζω και καλώ όλα τα κόμματα και κυρίως την αξιωματική αντιπολίτευση να επιδείξουν μια διαφορετική λογική στο χώρο της Παιδείας, γιατί εδώ οι συναινέσεις είναι εξαιρετικά κρίσιμες, αναγκαίες και διασφαλίζουν την υλοποίηση πολιτικών που πραγματικά πρέπει να αλλάξουν τη χώρα».

Πηγή: skai.gr