ΕΛΛΑΔΑ


Αυστρία: Θετικές αντιδράσεις για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

Μετά τις χθεσινές τοποθετήσεις τόσο του ομοσπονδιακού προέδρου της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, όσο και του καγκελάριου, Βέρνερ Φάιμαν, οι οποίοι χαιρέτισαν την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου...

 
Μετά τις χθεσινές τοποθετήσεις τόσο του ομοσπονδιακού προέδρου της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, όσο και του καγκελάριου, Βέρνερ Φάιμαν, οι οποίοι χαιρέτισαν την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από την ελληνική Βουλή, συνεχίζονται σήμερα οι θετικές αντιδράσεις Αυστριακών προσωπικοτήτων αλλά και ο ανάλογος σχολιασμός των αυστριακών Μέσων Ενημέρωσης.

Τη θετική έκβαση της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή στην Αθήνα, χαιρέτισε ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, ο οποίος τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση διήνυσε με επιτυχία ένα σημαντικό μέρος της διαδρομής, επιδεικνύοντας ευρωπαϊκή υπευθυνότητα σε δύσκολη εποχή.

«Είναι μια καλή είδηση για την Ευρώπη και για το Ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίντελεγκερ και πρόσθεσε πως, τώρα θα πρέπει η Ελλάδα να εφαρμόσει με συνέπεια το πακέτο μέτρων για να επιστρέψει στο δρόμο της σταθερότητας.

Αξιοσημείωτο είναι πως στη χθεσινοβραδινή δήλωσή του ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, χαιρετίζοντας την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου είχε τονίσει ότι η πορεία προς την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας θα είναι δύσκολη και επίπονη, ωστόσο, με την απόφαση της ελληνικής Βουλής απετράπη η «ρωγμή» στις σχέσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της και τέθηκαν οι βάσεις ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία, όσο δύσκολη και αν είναι αυτή.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή, είχε επισημάνει πως πρόκειται για μια σημαντική απόφαση στην πορεία σταθεροποίησης και τήρησης των όρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εκφράζοντας συγχρόνως ο ίδιος την ελπίδα, ότι θετική κατάληξη θα έχουν και οι άλλες απαραίτητες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα.

Ως θετικό βήμα χαρακτήρισε σήμερα την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας (ΚΤΑ) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Εβαλντ Νοβότνι, ο οποίος ανέφερε πως το Μεσοπρόθεσμο συνιστά «βοήθεια για να αυτοβοηθηθούν οι Έλληνες», προσθέτοντας, ότι η χώρα χρειάζεται χρόνο για να καταστήσει την οικονομία της ανταγωνιστική και το φορολογικό της σύστημα αποτελεσματικό.

Ο ίδιος θεωρεί ωστόσο ότι χρειάζονται και άλλα βήματα, κυρίως σε ό, τι αφορά τον εφαρμοστικό νόμο και την άμεση εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, ενώ, σχολιάζοντας το γαλλικό σχέδιο για τη συμμετοχή των πιστωτών στην ελληνική βοήθεια, επεσήμανε ότι πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρόταση, τόνισε όμως ότι καθοριστικής σημασίας είναι και η συμμετοχή τραπεζών άλλων χωρών, όπως της Γερμανίας, γιατί η συμμετοχή μόνο ενός κράτους δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Στα σχετικά δημοσιεύματά τους οι αυστριακές εφημερίδες στις σημερινές έντυπες εκδόσεις τους, όπως και στις χθεσινοβραδινές ηλεκτρονικές σελίδες τους, προβάλλουν την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ως ανακούφιση για την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση, ως αποφασιστική προϋπόθεση για περαιτέρω βοήθειες δισεκατομμυρίων προς την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σημειώνοντας πως σε περίπτωση απόρριψης η υπερχρεωμένη χώρα απειλείτο με χρεοκοπία.

Επίσης γίνονται αναφορές σε όσα είχαν προηγηθεί της ψηφοφορίας δηλαδή στην αβεβαιότητα και ασάφεια για την έκβασή της εξαιτίας διατύπωσης επιφυλάξεων και αρχικής άρνησης ορισμένων βουλευτών να υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, αλλά και των αρνητικών θέσεων της αντιπολίτευσης και των έντονων αντιπαραθέσεών της με την κυβέρνηση στη διάρκεια της διήμερης συζήτησης στη Βουλή.

Ευρύτατες βέβαια είναι οι αναφορές και περιγραφές των απεργιακών κινητοποιήσεων, των διαδηλώσεων, των ταραχών και των εκτρόπων με τους πολλούς τραυματισμούς και τις ζημίες στο κέντρο της Αθήνας που συνόδεψαν τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, με τα σχετικά δημοσιεύματα να συμπληρώνονται από ανάλογη φωτοειδησεογραφία.
 
Οι αστοχίες του νέου Ποινικού Κώδικα στην συνάντηση Τσιάρα - δικηγόρων
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν μεταξύ άλλων το χρόνιο ζήτημα της καθυστέρησης στην απονομή της...
23.07.2019, 19:18
Καλύτερη εικόνα της φωτιάς στην Κεφαλονιά, δεν απειλούνται πια σπίτια
Αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα που κινητοποιήθηκαν νωρίτερα.
23.07.2019, 18:04
Προαγωγές και αποστρατεύσεις μετά τις κρίσεις ταξιάρχων της ΕΛΑΣ
Έντεκα προήχθησαν σε υποστράτηγοι.
23.07.2019, 18:00
Δίκη ΧΑ: Αποστάσεις από το κόμμα παίρνει ο πρώην ταμίας της Νίκαιας
23.07.2019, 16:36
Ιατροδικαστής: Δεν αυτοτραυματίστηκε ο Γάλλος όπως υποστηρίζει η φίλη του
Η 44χρονη, η οποία συνελήφθη, αναμένεται να οδηγηθεί πιθανότατα την Τετάρτη το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα...
23.07.2019, 15:49
Δεν απειλεί η φωτιά στην Ραφήνα, μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Δεκάδες πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν άμεσα. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Βαρνάβα.
23.07.2019, 15:48
Στον εισαγγελέα ο Καλαϊτζίδης του Ρουβίκωνα για τις αναρτήσεις σε Facebook
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης, έπειτα από δίωξη σε βαθμό...
23.07.2019, 14:17
Οργή Αθήνας για την καταστροφή μνημείου του Θύμιου Λώλη στην Αλβανία (pics)
Η ελληνική κυβέρνηση ζητεί από τις αλβανικές αρχές την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.
23.07.2019, 14:17
Πάιατ: Εκσυγχρονισμός των ελληνοαμερικανικών στρατιωτικών συμφωνιών
"Χαρά μου να συναντηθώ με υπουργό Ρίκερ και τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο για να συνεχίσουμε τη συζήτηση...
23.07.2019, 13:42
Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τράπεζες την ώρα των χρηματαποστολών
Σπείρα με βαρύ οπλισμό, που διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, την ώρα που γινόντουσαν...
23.07.2019, 13:00

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.