ΕΛ.ΑΣ: Ανακοίνωση για το βίντεο με τους κουκουλοφόρους

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ για το βίντεο που δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να φυγαδεύουν κουκουλοφόρους, ανοίγοντας τα κάγκελα για να περάσουν στη Βουλή. Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Αθανάσιος Κοκκαλάκης, μίλησε στο ΣΚΑΪ και διευκρίνισε πως δεν υφίσταται θέμα συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ με κουκουλοφόρους.

Στην ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει: Πως τα άτομα τα οποία εμφανίζονται στο βίντεο με πολιτική περιβολή είναι ιδιώτες, εργαζόμενοι της Ε.ΘΕ.Λ., οι οποίοι την Τρίτη το μεσημέρι (28-06-2011) συμμετείχαν σε πορεία στην πλατεία Συντάγματος και εγκλωβίστηκαν, επί δίωρο περίπου, εντός στοάς επί της οδού Όθωνος, μετά από επίθεση και βιαιοπραγίες, που δέχθηκαν από μεγάλο αριθμό αγνώστων.

Ιδιώτες που αντελήφθησαν το περιστατικό αλλά και οι ίδιοι ενημέρωσαν τηλεφωνικά το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, με εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, που μετέβη στο σημείο και αφού τους απεγκλώβισε τους οδήγησε με ασφάλεια στο δεξί φυλάκιο της Βουλής (Όθωνος), παραμένοντας στο σημείο επί είκοσι λεπτά περίπου και μετά αποχώρησαν.

Νωρίτερα στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, «ΣΚΑΙ Τώρα» μίλησε ο πρωταγωνιστής του επίμαχου βίντεο με τα ΜΑΤ και τους «κουκουλοφόρους». Δείτε ΕΔΩ το σχετικό κείμενο.

Παράλληλα έγγραφο για τη διαβίβαση του επίμαχου βίντεο απέστειλε, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Το βίντεο θα μελετηθεί προκειμένου η εισαγγελία να κρίνει για τις περαιτέρω ενέργειές της.
Πηγή: skai.gr