Διαδήλωση κατά του Μεσοπρόθεσμου και στο Ρέθυμνο

«Το μεσοπρόθεσμο θα είναι η ταφόπλακα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ενώ το μέλλον για τις γενιές που μεγαλώνουν και έρχονται είναι αβέβαιο».

Αυτό ήταν το κυρίαρχο μήνυμα που έστειλαν από το Ρέθυμνο σήμερα το μεσημέρι όλοι όσοι συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας συνδικάτων, εργαζομένων, φοιτητών, απλών πολιτών και στόχο είχαν να εκφράσουν την έντονη αντίδρασή τους για το μεσοπρόθεσμο που συζητείται στη Βουλή.

Τρεις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις είχαν προγραμματισθεί από το ΠΑΜΕ στο δημαρχείο Ρεθύμνης, τους Αγανακτισμένους στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

«Δώσαμε και Τελειώσαμε», τονίστηκε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, «Τους καλούμε να είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα για να αντισταθούμε στο ξεπούλημα της χώρας», αναφέρει η γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ, «Ενώνουμε τη φωνή μας για να σταματήσουμε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα… Ο αγώνας και η συμμετοχή των απλών πολιτών δεν πρέπει να σταματήσουν», ανέφεραν μέλη του συντονιστικού των Αγανακτισμένων του νομού.

Οι τρεις προσυγκεντρώσεις ενώθηκαν τελικά και μέσω της κεντρικής λεωφόρου της πόλης κινήθηκαν ενωμένοι και διαμαρτυρόμενοι όλοι οι διαδηλωτές με κυρίαρχα συνθήματα που αφορούσαν στην απαίτησή τους για κατάργηση του συνόλου της αντεργατικής πολιτικής.

Η συμμετοχή στη σημερινή διαδήλωση ήταν ογκωδέστερη σε σχέση με προηγούμενες, ενώ κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η περιφρούρηση της ειρηνικής έκφρασης όλων όσοι αντιδρούν με τα μέτρα της Τρόικας και του ΔΝΤ.

Η Αγανακτισμένοι κάλεσαν τους πολίτες να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη από σήμερα το απόγευμα, αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη, οπότε έχουν προγραμματιστεί η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου.

Αντιπροσωπεία των Αγανακτισμένων από το Ρέθυμνο έφτασε σήμερα το πρωί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα ώστε να υπάρχει επίσημη εκπροσώπηση του Ρεθύμνου στις κεντρικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Στο περιθώριο των συγκεντρώσεων έγιναν εκτεταμένες συζητήσεις για την κατάσταση που επικρατεί μεταξύ άλλων και στην τοπική αγορά η οποία έχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης των επιχειρήσεών της.

Το ότι υπάρχουν ακόμη μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες αλλά και τον κίνδυνο του λουκέτου, όπως επεσήμαναν έμποροι και ιδιωτικοί υπάλληλοι του Ρεθύμνου, είναι αποτέλεσμα του ότι υπήρξαν συνετή διαχείριση και προγραμματισμός το προηγούμενο διάστημα.
Πηγή: skai.gr