Ρύθμιση της αδειοδότησης ζητούν οι βιομηχανίες της Αττικής

Διάλογο για τη ρύθμιση της αδειοδότησης μεταποιητικών επιχειρήσεων στην Αττική εξήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αλ. Φούρλας σε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς.

Σύμφωνα με το ΣΒΑΠ, η εξαίρεση της μεταποίησης στην Αττική από τα κίνητρα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης δημιουργεί για τις επιχειρήσεις κίνδυνο αφανισμού. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δ. Μαθιός ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνάντηση ότι οι μεταποιητικές μονάδες της Αττικής έχουν οδηγηθεί σε φαύλο κύκλο διαδικασιών λόγω της ασάφειας του καθεστώτος αδειοδοτήσεων εδώ και 30 χρόνια περίπου με αποτέλεσμα την αδυναμία εκσυγχρονισμού και παραπέρα ανάπτυξης που είναι σε βάρος τόσο της παραγωγής όσο και των θέσεων εργασίας.

«Τα τελευταία χρόνια η μεταποίηση στην Αττική στερείται όλων των κινήτρων που ισχύουν για τις επιχειρήσεις της περιφέρειας λόγω της αδυναμίας των αδειοδοτήσεων. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει πολιτική κινήτρων και διευκολύνσεων για την μετεγκατάσταση των μονάδων στην περιφέρεια επιβάλλεται η υπαγωγή τους στον νέο νόμο περί αδειοδοτήσεων», κατέληξε ο κ. Μαθιός.
Πηγή: skai.gr