Κλείσιμο

Τοπική αυτοδιοίκηση: αδυναμία εφαρμογής μεσοπρόθεσμου

Μεγάλες αυξήσεις των δημοτικών τελών για την πενταετία 2011 – 2015 φέρνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μελών της Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας.

Το μεσοπρόθεσμο προβλέπει ότι τα επόμενα 5 χρόνια θα εισπραχθούν από τους δήμους 700 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετη φορολογία επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπος της Λαικής Συσπείρωσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ Χρήστος Τέγος.

Με ιδιαίτερα κριτική στάση σχολιάζει και την περικοπή των ανελαστικών δαπανών που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο ο Γιάννης Μουράτογλου πρόεδρος της Οικονομική Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ.

Εκτός από τα 700 εκατομμύρια εσόδων το μεσοπρόθεσμο προβλέπει περιστολή ανελαστικών δαπανών 685 εκατομμυρίων ευρω, από που θα περικοπούν αυτά τα χρήματα αφού πρόκειται για ανελαστικές δαπάνες αναρωτιέται ο κύριος Μουράτογλου.

Θα περικόψουμε μισθούς υπαλλήλων ή τις πάγιες συντηρήσεις δρόμων;

Είναι αδύνατον να εφαρμοστεί το μεσοπρόθεσμο στη Τοπική Αυτοιδοίκηση συμπεραίνει ο Θεόδωρος Γκοντζόπουλος μέλος της ΚΕΔΚΕ. Η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών θα αρνηθεί να προχωρήσει σε αυξήσεις δημοτικών τελών αναγνωρίζοντας ότι οι δημότες ήδη δυσκολεύονται να πληρώσουν τις μέχρι τώρα υποχρεώσεις τους.
Πηγή: Μαρία Σπυριδωνάκου