Διακοπών συνέχεια από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Συνεχίζουν και την Τετάρτη τις κυλιόμενες διακοπές ρεύματος οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ. Σε λίγο αναμένεται το ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών το οποίο θα αναρτηθεί στο skai.gr.

Τα Προγράμματα των περικοπών στην ηλεκτροδότηση αναρτώνται και στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr), ενώ οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ αποφάσισαν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ζητώντας να αποσυρθεί ο νόμος με τον οποίο θα παραχωρείται προς μετοχοποίηση επιπλέον ποσοστό 17% της επιχείρησης.

Το κόστος για από τις απεργίες για τη ΔΕΗ εκτιμάται σε 4 με 5 εκατ. ευρώ σε ημερήσια βάση, ενώ εκτός συστήματος έχουν τεθεί 16 ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της εταιρείας.

Στο μεταξύ, μήνυση κατά του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου κατέθεσε ομάδα πολιτών εξαιτίας του κινδύνου που ελλοχεύει για τη δημόσια υγεία από τις διακοπές ρεύματος στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Αυτό τόνισε στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε, ο καθηγητή Οικονομικών της Υγείας, και επικεφαλής για επιτροπής για τη συνεννόηση των πολιτών Λυκούργος Λιαρόπουλος. Η ομάδα σχηματίστηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Πηγή: skai.gr