ΥΠΟΙΚ: Επιτυχής η ένταξη φορέων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής

Με την πληρωμή μισθοδοσίας Ιουνίου, η Ενιαία Αρχή Πληρωμής (ΕΑΠ) ξεκίνησε την καταβολή αμοιβών για 26 «Καλλικρατικούς» Δήμους (2872 αμειβόμενοι), εγκαινιάζοντας τις καταβολές στους ΟΤΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται ορόσημο καθώς ενσωματώνει φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται εξάλλου η ένταξη φορέων στην διαδικασία καταβολής μισθοδοσίας της ΕΑΠ. Ήδη το μεγαλύτερο μέρος των αμειβομένων της Κεντρικής Κυβέρνησης (79% των περίπου 580.000 αμειβομένων), έχουν με επιτυχία ενταχθεί στην διαδικασία.

Συγκεκριμένα, αμείβονται 299.420 άτομα για λογαριασμό της Κεντρικής Κυβέρνησης (πλην Δασκάλων – Καθηγητών), 106.823 για λογαριασμό Νοσοκομείων, 99.106 για λογαριασμό της Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, 2872 για λογαριασμό Δήμων και 707 για λογαριασμό ΝΠΔΔ.

Ο συνολικός αριθμός των αμειβομένων έφτασε τους 467.421 ή το 61% των απογεγραμμένων υπαλλήλων της Γενικής Κυβέρνησης (η Γενική κυβέρνηση περιλαμβάνει τα Υπουργεία, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου όπως νοσοκομεία, πανεπιστήμια και φορείς κοινωνικής ασφάλισης και την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού).
Πηγή: skai.gr