Αποκρατικοποιήσεις εν μέσω αντιδράσεων

Σαρανταοκτάωρη απεργία αποφάσισε η ΟΜΕ ΟΤΕ, αντιδρώντας στις κυβερνητικές εξαγγελίες για τις αποκρατικοποιήσεις, χωρίς να προσδιορίσει την ημερομηνία.

Παράλληλα, με κινητοποιήσεις προειδοποιούν και οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στα λιμάνια αλλά και στην Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ΟΠΑΠ, ενώ συλλαλητήριο προγραμματίζει για την Τετάρτη το απόγευμα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την πρώτη «φουρνιά» αποκρατικοποιήσεων που περιλαμβάνει τους: ΟΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης καθώς και Οργανισμοί Λιμένος Πειραιώς και Θεσσαλονίκης.

Ενώ, όπως τόνισε ο Γιώργος Πεταλωτής, ήδη προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις και τα σχέδια αξιοποίησης για τις εταιρίες για τις οποίες έχουν επιλεγεί σύμβουλοι: ΔΕΠΑ, ΕΑΣ, ΔΑΑ, ΤΠΔ, , Ελληνικό, Φάσμα Συχνοτήτων, ανανέωση αδειών κινητής τηλεφωνίας, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, Κρατικά Λαχεία, ΕΛΒΟ, Κοίτασμα Αερίου «Νότια Καβάλα», Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι, Χαρτοφυλάκιο Ακινήτων Δημοσίου, ενώ έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την επιλογή συμβούλων για τη ΔΕΗ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ, Καζίνα, τους Περιφερειακούς Αερολιμένες, τα Περιφερειακά Λιμάνια.
Πηγή: skai.gr