Πανελλαδικές: Με SMS οι λύσεις των θεμάτων σε 300 μαθητές!

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράικου, μετά την καταγγελία λυκειάρχη ότι μαθητής έλαβε με μήνυμα στο κινητό του τις λύσεις από φροντιστήριο.
Πρόκειται για το μάθημα της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης "Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων", στο οποίο διαγωνίστηκαν οι μαθητές την Τετάρτη, στο πλαίσιο των πανελλαδικών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται ότι συγκεκριμένο φροντιστήριο πραγματοποίησε αποστολή του μηνύματος σε 300 μαθητές.

Το περιστατικό συνέβη σε εξεταστικό κέντρο στο Γαλάτσι. Κατά την διάρκεια των εξετάσεων ο υποψήφιος ζήτησε από τον επιτηρητή να πάει στην τουαλέτα. Ο διευθυντής του σχολείου που τον συνόδευσε αντιλήφθηκε ότι ο μαθητής άνοιξε το κινητό του, το οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες- είχε κρύψει στην κάλτσα του.

Ο διευθυντής διαπίστωσε ότι ο μαθητής έλαβε ένα μήνυμα από καθηγητή φροντιστηρίου με τις απαντήσεις στο θέμα. Το κινητό του μαθητή κατασχέθηκε και αμέσως έγινε καταγγελία για το περιστατικό.

Το θέμα το ανέλαβε η εισαγγελέας Αθηνών, Ελένη Ράικου καθώς και το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο μαθητής μηδενίστηκε και όπως προβλέπεται από το νόμο χάνει το δικαίωμα συμμετοχής του στις εξετάσεις.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας διευκρινίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για διαρροή θεμάτων, αφού τα θέματα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στις 09:35 και το μήνυμα στο κινητό του μαθητή εστάλη στις 10:04.
Πηγή: Γιώτα Γκοβόστη