Κλείσιμο

Για καλά διαβασμένους τα θέματα των Πανελληνίων

Διαβάστε τα θέματα της Ιστορίας. Πατήστε ΕΔΩ
Διαβάστε τις απαντήσεις της Ιστορίας. Πατήστε ΕΔΩ

Διαβάστε τα θέματα της Βιολογίας. Πατήστε ΕΔΩ
Διαβάστε τις απαντήσεις της Βιολογίας. Πατήστε ΕΔΩ

Διαβάστε τα θέματα της Φυσικής. Πατήστε ΕΔΩ
Διαβάστε τις απαντήσεις της Φυσικής. Πατήστε ΕΔΩ

Διαβάστε τα θέματα των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής. Πατήστε ΕΔΩ
Διαβάστε τις απαντήσεις των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής. Πατήστε ΕΔΩ


Με Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία Γενικής Παιδείας συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς τα θέματα στην Βιολογία ήταν περισσότερο απαιτητικά από κάθε άλλη χρονιά.

Για καλά διαβασμένους ήταν τα θέματα της Ιστορίας και κλιμακούμενης δυσκολίας της Φυσικής, ενώ πολύ δύσκολα ήταν τα θέματα και στα μαθηματικά

Οι λύσεις αναρτώνται στο Skai.gr σε συνεργασία με τον όμιλο φροντιστηρίων Πουκαμισάς.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία τονίζει για τα θέματα των μαθηματικών, ότι «δεν υπάρχει κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία ούτε στα πλαίσια του ίδιου θέματος ούτε και ανάμεσα στα διαφορετικά θέματα. Είναι ατυχής η επιλογή του Β1 ερωτήματος, διότι είναι σαφώς δυσκολότερο από τα επόμενα ερωτήματα. Τα θέματα είναι σαφώς δυσκολότερα από τα αντίστοιχα θέματα του 2010».

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων τονίζει για τα θέματα Βιολογίας ότι «χαρακτηρίζονται ως σαφή, διαβαθμισμένης δυσκολίας, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της διδακτέας ύλης και αναδεικνύουν την κριτική και συνδυαστική ικανότητα των υποψηφίων, περισσότερο από προηγούμενα χρόνια, γεγονός ενθαρρυντικό... Θεωρούμε ότι η παροχή σαφέστερων οδηγιών από την ΚΕΕ θα συμβάλει σημαντικά στην αντικειμενικότητα της βαθμολόγησης, καθώς και πάλι οι παρεχόμενες οδηγίες δεν είναι επαρκείς».

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου, οι μαθητές θα διαγωνιστούν στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.
Πηγή: skai.gr