Κλείσιμο

Ολοκληρώνεται η απογραφή των δικαιούχων κοινωνικού τουρισμού

Ολοκληρώνεται στις 5 Μαΐου η απογραφή των δικαιούχων κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας στο νομό Αττικής. Ήδη έχουν παραλάβει τα δελτία η πλειοψηφία των 570 χιλιάδων ατόμων καθώς η διαδικασία ξεκίνησε στις 9 Μαρτίου με αλφαβητική σειρά. Στις 2 και 3 Μαΐου στα γραφεία του οργανισμού θα προσέλθουν όσοι το επώνυμο τους ξεκινά από Τ και στις 4 και 5 Μαΐου ξεκινά από Υ έως Ω. Το συνολικό κόστος του προγράμματος προϋπολογίζεται σε 62.700.000 ευρώ.

Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011 δικαιούνται να λάβουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι και τα μέλη των οικογενειών τους που δεν πήραν το 2010 την παροχή αυτή ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος ή εισιτήρια κρουαζιέρας.

Εξαιρούνται οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεϊκές οικογένειες (που έχουν εν ζωή ένα γονέα), οι οποίοι δικαιούνται δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011 ανεξάρτητα αν το 2010 έλαβαν την παροχή αυτή ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος ή εισιτήρια κρουαζιέρας.

Τα άτομα με αναπηρία δικαιούνται μόνο δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011 οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξάρτητα αν έλαβαν την παροχή αυτή το 2010.

Η διάρκεια του θα είναι για πρώτη φορά ένας ολόκληρος χρόνος από 1η Απριλίου 2011 έως 31 Μαρτίου 2012.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η διανομή των εισιτηρίων για το πρόγραμμα εναλλακτικού τουρισμού, ράφτινγκ, που θα υλοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 06-05-2011 έως 05-06-2011 και απευθύνεται σε νέες και νέους έως 45 ετών, δικαιούχους παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας Ν. Αττικής.

Τα εισιτήρια διατίθενται καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 8.00-14.00 μέχρις ότου εξαντληθούν από τα γραφεία διανομής.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

α) Ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας
β) Αστυνομική ταυτότητα
γ) Εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2010.

Τέλος στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η διανομή των κουπονιών για την αγορά βιβλίων, ενώ φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς και σχολικών βιβλίων.
Πηγή: Γιάννης Καντέλης