Σε εξαιρετικά δυσμενή θέση οι διαφημιστικές λόγω των χρεών του ALTER

«Το ALTER αδυνατεί να ανταποκριθεί από το Μάιο του 2010 σε οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς συναλλασσόμενες διαφημιστικές εταιρίες και έχει φέρει πολλές από αυτές σε εξαιρετικά δυσμενή θέση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης Επικοινωνίας Ελλάδας, απαντώντας σε σχετική αναφορά του σταθμού για τις ευθύνες των διαφημιστικών εταιρειών.

«Σε κάθε περίπτωση, οι οικονομικές διαφορές - αν υπάρχουν αυτές εν προκειμένω- λύνονται από τα αρμόδια δικαστήρια και τις αρχές του κράτους και όχι μέσω ‘λαϊκών’ δικαστηρίων, συκοφαντικών μηνυμάτων και απειλών», σημειώνει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, το κρόουλ που εμφανίστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης στο πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού, ζητούσε από τις διαφημιστικές εταιρίες να επιστρέψουν αμέσως τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που παράνομα, όπως ανέφερε έχουν αρπάξει από το ALTER για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, οι φόροι και να συνεχίσει το κανάλι τη λειτουργία του. Κατέληγε λέγοντας, πως το πάρτι τελείωσε και πως όλα θα βγουν στη φόρα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ξεκίνησε η καταβολή χρημάτων στους εργαζόμενους. Δόθηκε το δώρο του Πάσχα και ένα μικρό μέρος από τους οφειλόμενους μισθούς των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Οι δημοσιογράφοι συγκεντρώνουν υπογραφές για να προχωρήσουν σε επισχέσεις εργασίας από την Μεγάλη Παρασκευή, ενώ από την πλευρά τους οι τεχνικοί έχουν αποφασίσει την επίσχεση η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη το απόγευμα.

Η νέα υπόσχεση της διοίκησης αναφέρει ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχουν εξοφληθεί και οι τέσσερις μήνες του 2011 με τους εργαζόμενους, όμως να κρατούν επιφυλακτική στάση και να συγκαλούν γενική συνέλευση.
Πηγή: skai.gr