Hμερίδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στην ημερίδα για τη βιώσιμη, οικονομική και φιλική στο περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚΝΑ) παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΤΕΔΚΝΑ.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με αφορμή την ημερίδα για το πολύ σοβαρό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής δήλωσε ότι «η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα τα οποία καλείται να διαχειριστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι έως σήμερα η Ελλάδα δεν διέθετε ένα σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων που να λαμβάνει υπόψη την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας».

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί.

«Θα πρέπει από κοινού Πολιτεία, Φορείς, Αυτοδιοίκηση, αλλά και Τοπικές Κοινωνίες να αναζητήσουμε τη καλύτερη δυνατή λύση που θα προστατεύει το περιβάλλον από τις πολλές και διαφορετικές τεχνικές που μας προτείνονται, χωρίς να οδηγήσει σε μία υπέρμετρη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών» επισήμανε.
Πηγή: skai.gr