Συνελήφθη 38χρονος με χιλιάδες πλαστά CD και DVD

Εργαστήριο παραγωγής πλαστών CD και DVD είχε στήσει στο Ηράκλειο ένας 38χρονος Πακιστανός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για τη λειτουργία εργαστηρίου παραγωγής πλαστών CD και DVD και τη διάθεσή τους, έγινε έρευνα στο ισόγειο σπίτι του 38χρονου, κατά την οποία βρέθηκαν χιλιάδες ψηφιακοί δίσκοι, καθώς επίσης ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής με 2 οθόνες και 2 συσκευές αντιγραφής.

Κατά την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης, μαζί με συνεργούς του, είχαν στήσει ένα κανονικό εργαστήριο για την παρασκευή πλαστών ψηφιακών δίσκων με 18 συνολικά συσκευές αντιγραφής CD & DVD.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν ένα φωτοτυπικό μηχάνημα, νάιλον και χάρτινες συσκευασίες- εξώφυλλα δίσκων- καθώς επίσης και μία γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 3.718 πλαστά CD διαφόρων Ελλήνων και ξένων δημιουργών και 2.492 πλαστά DVD.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο εκπρόσωπο της ΑΕΠΙ, η ζημία των πνευματικών δημιουργών υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και η ζημία των ερμηνευτών, δισκογραφικών εταιρειών, εταιρειών διανομής και νόμιμων πωλητών λιανικής υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 70.000 ευρώ, ενώ τα διαφυγόντα κρατικά έσοδα από την απώλεια δασμών το ποσό των 30.000 ευρώ.

Το σύνολο των πλαστών CD και DVD θα αποσταλεί στο Δήμο Ηρακλείου, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία καταστροφής τους.
Πηγή: skai.gr