Κλείσιμο

Μέτρα για την επανάκτηση του ιστορικού κέντρου

Δέσμη μέτρων για την επανάκτηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός έως τις 15 Μαρτίου ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα θα περιλαμβάνουν κίνητρα για την εγκατάσταση νέων ζευγαριών στην περιοχή, φορολογικά κίνητρα για τα καταστήματα και αναπλάσεις ενώ δεν προβλέπεται η μετακίνηση των μεταναστών.

Εντωμεταξύ, σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με συναρμόδιους υπουργούς αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, ο διαχωρισμός των νομίμων από τους παράνομους μετανάστες, η μείωση του αριθμού των ενσήμων για την απόκτηση άδειας παραμονής ενώ κριτήρια παραχώρησης της άδειας θα είναι και το μακρόχρονο της παραμονής κάποιων εκ των μεταναστών που έχουν ψήγματα νομιμότητας, όπως για παράδειγμα όσοι βρίσκονται σε καθεστώς ανοχής επειδή περιμένουν έγκριση ασύλου καθώς και τμήμα γυναικών μεταναστριών, οι οποίες φροντίζουν ηλικιωμένα άτομα για πάρα πολλά χρόνια στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής διέψευσε ότι πρόθεση της αστυνομίας είναι να επέμβει στη βίλα «Υπατία» για την απομάκρυνση των απεργών πείνας, λέγοντας ότι η αστυνομία δρα μόνο κατόπιν εντολής του εισαγγελέα.
Πηγή: skai.gr