Κλείσιμο

Απόσυρση: Ελπίδες και προσδοκίες

Ξεκινάει τις επόμενες ημέρες η διαδικασία της απόσυρσης. Το μέτρο αναμένεται να επιφέρει μείωση των τελών ταξινόμησης από 50% έως 100% στα καινούργια ΙΧ, υπό τη προϋπόθεση της απόσυρσης αυτοκινήτου παλαιάς τεχνολογίας, έως 31 Δεκεμβρίου 2011, ενώ η αγορά αυτοκινήτου προσδοκά άνοδο των πωλήσεων κατά 20% - 30%.

Για πολύ σημαντικό κίνητρο, με εκπτώσεις που ξεκινούν από 1.000 ευρώ και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 2.800 ευρώ για την αγορά νέου ΙΧ, έκανε λόγο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων αυτοκινήτων, Γιώργος Βασιλάκης.

Όπως εξήγησε ο κ. Βασιλάκης, πέρα από το σημαντικό όφελος για την αγορά νέου ΙΧ, εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι όσοι δεν επιθυμούν να αποσύρουν το αυτοκίνητό τους, έχουν τη δυνατότητα να μεταβιβάσουν το δικαίωμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, τα μισά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι άνω των 12 ετών, με αποτέλεσμα όπως είπε, «να έχουμε το γηραιότερο στόλο».

Ακόμα, ο κ. Βασιλάκης επεσήμανε ότι το 2010 ήταν μία τραγική χρονιά για τον κλάδο του αυτοκινήτου, αφού οι πωλήσεις έπεσαν σχεδόν κατά 50%, με αποτέλεσμα το 20% των εργαζόμενων στον κλάδο να χάσει τη δουλειά του.

Να σημειωθεί ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) αναμένεται να υπογραφεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, και το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή 10 ημέρες μετά την υπογραφή της ΚΥΑ.
Πηγή: skai.gr