Κλείσιμο

Η Αθήνα x 4 στα «Στιγμιότυπα»

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Αθήνα x 4 , που διοργανώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, την Εθνική Τράπεζα και την εταιρία Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων & Αναπλάσεις ΑΕ, βρέθηκαν στο επίκεντρο των «Στιγμιότυπων» της Τρίτης, που εξέπεμψαν από τον Κεραμεικό και τον πολιτιστικό χώρο Bios.

Αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν οι προτάσεις για την ενοποίηση τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων στο κέντρο της Αθήνας.

Στην εκπομπή μίλησαν οι ομάδες που βραβεύτηκαν και μοιράστηκαν τις ιδέες τους για την πόλη με τους ακροατές του ΣΚΑΪ 100,3.

Όπως σημείωσαν ένα από τα βασικά προβλήματα της πόλης είναι ο εξοστρακισμός του ανθρώπου από τον ελεύθερο χώρο και σημείωσαν ότι η Αθήνα πρέπει να ξαναγίνει γειτονιά με πράσινο και χώρους κοινωνικοποίησης.
Μιλώντας στην εκπομπή η Ντόρα Γαλάνη, αρχιτέκτων-πολεοδόμος, πρόεδρος της Εταιρίας Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων, σημείωσε ότι ο διαγωνισμός τελείωσε και τώρα αρχίζει ο διάλογος. Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση να υλοποιηθούν έστω και ορισμένα τμήματα των προτάσεων, σημειώνοντας ότι «απευθυνόμαστε σε ευήκοα ώτα».

Στην εκπομπή, μεταξύ άλλων μίλησαν οι Ανδρέας Κούρκουλας, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων «Αθήνα x4», Ντόρα Γαλάνη, Θεοδόσης Ψυχογιός Τοπογράφος μηχανικός - Πολεοδόμος, Διευθυντής - Τεχνικός Διευθυντής ΕΑΧΑ και οι μελετητές Δαούτη Στυλιανή, Υπεύθυνη Ομάδας, Ραυτόπουλος Μιχαήλ-Ιωάννης, Μέλος Ομάδας, Μητρούλιας Γεώργιος, Μέλος Ομάδας, Γιαννάτου Ανδρονίκη, Παντελιά Στέλλα, Υπεύθυνη Ομάδας, Παπαδημητρακόπουλος Κων/νος, Μέλος Ομάδας, Πολυζωίδης Αθανάσιος, Υπεύθυνος Ομάδας, Πέτσιου Αικατερίνη – Μαγδαληνή, Μέλος Ομάδας, Μπαμπανέλος Αθανάσιος, Υπεύθυνος Ομάδας, Βογιατζόγλου Ευθαλία, Μέλος Ομάδας.
Τα βραβεία θα απονεμηθούν την Τετάρτη στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας.
Πηγή: skai.gr