1500 ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ εναντίον του Δημοσίου

Αποζημιώσεις που αγγίζουν τα 140 εκατομμύρια ευρώ διεκδικούν 1500 ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ καταθέτοντας αγωγές εναντίον του ελληνικού δημοσίου όπως αποκαλύπτουν απόψε στις 23.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ «ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ».

«Στρεφόμαστε εναντίον του ελληνικού δημοσίου για τις πλημμελείς πράξεις και παραλήψεις των εποπτικών του οργάνων, είτε αυτό είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης, είτε είναι η ΕΠΕΙΑ, είτε είναι η επιτροπή κεφαλαιαγοράς», δηλώνει για πρώτη φορά στον Τάσο Τέλλογλου ο δικηγόρος των 1.500 θυμάτων Μιχάλης Μαρκουλάκος.

Παράλληλα, στην σημερινή εκπομπή μιλά μέσα από τη φυλακή στον Τάσο Τέλλογλου ο Παύλος Ψωμιάδης.

Στο μεταξύ, όπως αποκαλύπτουν απόψε στις 23.00 «ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ» οι αγωγές που θα κατατεθούν εντός των προσεχών ημερών αποτελούν αποτέλεσμα πολύμηνη έρευνα στις λογιστικές καταστάσεις της ασφαλιστικής εταιρίας.

Με τα αποτελέσματα της έρευνας, που καταδεικνύει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τις ευθύνες της πολιτείας και των εποπτικών αρχών, συμφωνούν σε συνεντεύξεις τους και δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του ισχυρού άνδρα της ΑΣΠΙΔΑΣ Παύλου Ψωμιάδη, που για πρώτη φορά λύνουν τη σιωπή τους στην αποψινή εκπομπή.

«Ανά πάσα ώρα και στιγμή το υπουργείο μπορούσε να ανοίξει την πόρτα και να μπει μέσα και να ζητήσει να ελέγξει», λέει απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο τελευταίος Οικονομικός Διευθυντής της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Βασίλης Αδαμόπουλος, στον Τάσο Τέλλογλου.

Από την πλευρά του, ο επί χρόνια Αναλογιστής της εταιρίας και στενός συνεργάτης του Παύλου Ψωμιάδη, Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος συμπληρώνει «για μένα 80% φταίει η αναποφασιστικότητα της εποπτικής αρχής. Και συμπληρώνει «τους ισολογισμούς τους διαβάζανε, ένας απλός φοιτητής των ΤΕΙ εύκολα άμα του δώσεις θα τα καταλάβεις, η αγορά τα ήξερε. Ε τι άλλο έπρεπε να κάνεις να τους πάρεις από το χέρι και να τους πεις τι θα κάνατε»;

Πηγή: skai.gr