Υπόθεση Ασπίς: Ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ζητεί ο σύλλογος ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια και την Commercial Value.

Με επιστολή του, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί ο πρωθυπουργός, ο σύλλογος ζημιωθέντων ζητεί ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας για να γίνουν τροποποιήσεις στο νόμο και να βρεθεί ανάδοχη εταιρία.

Όπως αναφέρουν οι ασφαλισμένοι, «πέρασαν ήδη 16 μήνες απ' την ημέρα που ξέσπασε το μεγαλύτερο ασφαλιστικό - πολιτικό σκάνδαλο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης...» και κάνουν παράλληλα λόγο για πλιάτσικο στα καλά συμβόλαια της εταιρείας, που όπως αναφέρουν, περνούν σε άλλες ασφαλιστικές και μένουν στο χαρτοφυλάκιό της μόνο τα προβληματικά.

«Έτσι η εταιρία συνεχώς απαξιώνεται με αποτέλεσμα η προοπτική της αναδοχής να απομακρύνεται», συμπληρώνουν και ζητούν επίσης να βρεθεί το συντομότερο ανάδοχη εταιρία για το χαρτοφυλάκιο της Ασπίς διότι διαφορετικά, προειδοποιούν, όλο το κόστος θα περάσει στο κράτος καθώς όταν τελεσιδικήσει η υπόθεση το ελληνικό κράτος θα αναγκαστεί να αποζημιώσει εντόκως τους ασφαλισμένους.

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί ανάδοχος ζητούν να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα με σαφή χρονικό ορίζοντα για την εκκαθάριση ώστε τελικά να βρεθεί μια λύση.
Πηγή: skai.gr