Κλείσιμο

«Πιο αναγκαία παρά ποτέ η μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ»

Η μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια είναι πιο αναγκαία παρά ποτέ, τονίζουν σε επιστολή τους είκοσι πανεπιστημιακοί καθηγητές, ως συμβολή στην εξελισσόμενη δημόσια διαβούλευση για τη μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Στην επιστολή με τον τίτλο «Τα Πανεπιστήμια να μείνουν ανοιχτά και ζωντανά» τονίζουν ότι το κράτος οφείλει στα πανεπιστήμια τα απαιτούμενα μέσα, ώστε να συνεχίσουν να εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους.

Προσθέτουν ότι στη σημερινή κρίση κάθε φορολογικός πόρος που δίδεται στα πανεπιστήμια πρέπει να προάγει την προκοπή της χώρας.

Στο μεταξύ, τα κριτήρια των συνενώσεων σχολικών μονάδων είναι παιδαγωγικά αποσαφηνίζει με επιστολή της προς τους Δημάρχους της χώρας η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Όπως τονίζει η διαδικασία των συνενώσεων και ιδρύσεων σχολικών μονάδων γίνεται με γνώμονα τις αρχές της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης Με αφορμή το έντονο κλίμα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, που έχει δημιουργηθεί γύρω από το θέμα, η υφυπουργός ζητά τη συνεργασία των δημάρχων με στόχο την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, ξεκαθαρίζοντας ότι από τις συνενώσεις σχολείων εξαιρούνται απομακρυσμένες, δύσβατες και ακριτικές περιοχές.

Όπως σημειώνει ακόμη η κ. Χριστοφιλοπούλου, κάθε περιοχή που εμφανίζει ικανοποιητικούς δείκτες οικονομικής ανάκαμψης και αυξητική τάση μετοίκησης πληθυσμού, εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή.
Πηγή: Αφροδίτη Παπακαλού