Απολογίες για την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ

Ενώπιον του 6ου Τακτικού Ανακριτή βρίσκονται, από το πρωί της Πέμπτης, η σύζυγος και η κόρη του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη οι οποίες κατηγορούνται, στην υπόθεση της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ, για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η Μαρία Ψωμιάδη, σύζυγος και η Όλγα Ψωμιάδη, κόρη του επικεφαλής του Ομίλου "ΑΣΠΙΣ", λογοδοτούν για τις ίδιες κατηγορίες που βαρύνουν τον προσωρινά κρατούμενο στην υπόθεση επιχειρηματία ,καθώς ήταν μέλη του ΔΣ της ΚΑΠΙΤΑΛ.

Σε βάρος των δύο γυναικών, ο ανακριτής εξέδωσε λίγο πριν τις γιορτές διάταξη απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, ενώ με απόφαση του Πρωτοδικείου παραμένει σε ισχύ διάταξη που απαγορεύει κάθε μεταβολή περιουσιακής κατάστασης της οικογένειας Ψωμιάδη, μέχρι του ποσού των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Παύλου Ψωμιάδη και των δύο γυναικών αφορούν εταιρικά ομολογιακά δάνεια που εξέδωσε η ΚΑΠΙΤΑΛ, από το 2003 έως το 2006, υποσχόμενη υψηλότατες αποδόσεις, που όπως καταγγέλουν οι επενδυτές δεν έλαβαν με αποτέλεσμα με την κατάρρευση του Ομίλου να χάσουν τα χρήματα τους.
Πηγή: skai.gr