«Εισβολή» εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας

Μικρή ομάδα εκπαιδευτικών που έκανε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας παραβίασε την κεντρική είσοδο και εισέβαλε στο υπουργείο αναζητώντας την πολιτική ηγεσία που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε συνεδρίαση με το Συμβούλιο για την Έρευνα.

Πρόκειται για μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Διοριστέων Εκπαιδευτικών και του Σωματείου Εκπαιδευτικών 24μήνου και ΑΣΕΠ που είχαν διοργανώσει την συγκέντρωση. Όταν υπεδείχθη στους εκπαιδευτικούς να συγκροτήσουν 4μελή επιτροπή και να συναντήσουν τον γενικό γραμματέα Β. Κουλαϊδή, αυτοί αρνήθηκαν και τελικά ορίσθηκε πολύ αργότερα συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Οι εκπαιδευτικοί που ζητούν τον διορισμό τους, εξέφρασαν όλες τις επιφυλάξεις τους περί ελαστικής εργασίας κλπ. στην υφυπουργό η οποία στο τέλος της συνάντησης αργά απόψε δήλωσε : « Όλες οι προσλήψεις γίνονται σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολείων, ενώ οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών δεν ανατρέπονται. Οι μόνιμοι και αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι έχουν τις ίδιες εργασιακές σχέσεις». Και η υφυπουργός συνέχισε τονίζοντας ότι δεν ευσταθούν όσα λέγονται για ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου αναφέρθηκε στην εισβολή των εκπαιδευτικών λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Σήμερα στο υπουργείο Παιδείας έγινε μια εισβολή. Υπήρξαν βία και ζημιές στην περιουσία του ελληνικού λαού, που έγινε με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Τα υπουργεία έχουν δουλειά, όπως γνωρίζετε, και σήμερα υπήρχαν στο υπουργείο Παιδείας προγραμματισμένα ραντεβού και συσκέψεις. Δεν γίνεται να παραβιάζεται το πρόγραμμα ενός υπουργείου, επειδή κάποιοι έτσι το θέλουν «εδώ και τώρα» και μάλιστα να προκαλείται ζημιά και να ασκείται βία...  Όλες οι προσλήψεις θα γίνουν διαφανώς και αξιοκρατικά. Οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών δεν ανατρέπονται. Οι μόνιμοι και αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι έχουν τις ίδιες εργασιακές σχέσεις ».

Και η υφυπουργός κατέληξε : «Δεν ευσταθούν όσα λέγονται για ελαστικές εργασιακές σχέσεις».
Πηγή: skai.gr