Κλείσιμο

«Δεν υπήρχε πολιτική αποτροπής της λαθρομετανάστευσης»

«Μέχρι και το 2009 δεν υπήρχε καμία οργάνωση για τη φύλαξη των συνόρων, κάναμε σπασμωδικές κινήσεις» τόνισε την Παρασκευή στο ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας.

«Μέχρι πριν ένα έτος η διαχείριση των λαθρομεταναστών απασχολούσε τις δυνάμεις μας σε μεγάλο βαθμό, δεν υπήρχε το θέμα της αποτροπής» σημείωσε.

Ο κ. Χαρέλας υπογράμμισε δε ότι σήμερα στον Έβρο υπάρχουν 400 μόλις συνοριοφύλακες. «Χρειάζεται ενίσχυση, εξοπλισμός, οργάνωση, εκπαίδευση» τόνισε.

Αναφερόμενος στο πλέγμα που προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης στο χερσαίο τμήμα του Έβρου εξήγησε ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά, αρκεί να υπάρχουν και ηλεκτρονικά μέσα όπως κάμερες και αισθητήρες.

Ο κ. Χαρέλας επικαλέστηκε δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη στο ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε «ότι οι συνοριοφύλακες συμμετέχουν σε διάφορα κυκλώματα και τα παίρνουν». «Όποιος έχει καταγγελία να την μεταφέρει στον εισαγγελέα. Εμείς έχουμε τη λιγότερη διαφθορά τη στιγμή που ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με κυκλώματα λαθροδιακίνησης» ανέφερε.
Πηγή: skai.gr