Κλείσιμο

Πεδίο μάχης για ακόμα μία νύχτα η Κερατέα

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ κατοίκων της Κερατέας και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο μπλόκο που έχουν στήσει οι κάτοικοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημιουργία ΧΥΤΥ.

Οι κάτοικοι πολιόρκησαν το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, αλλά και το κτίριο της Τροχαίας, πετώντας πέτρες, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

Ταυτόχρονα, κάποιοι αναποδογύρισαν τρία υπηρεσιακά αυτοκίνητα της αστυνομίας, τα οποία ήταν σταθμευμένα έξω από το αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κάτοικοι γνώριζαν ποια αυτοκίνητα ανήκαν στην αστυνομία, αφού δεν πείραξαν κανένα ΙΧ αυτοκίνητο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 23.00 χθες το βράδυ, όταν αστυνομικές δυνάμεις, με τη χρήση χημικών, επιχείρησαν να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι απάντησαν πετώντας μολότοφ κατά των ανδρών των ΜΑΤ.

Λίγο μετά τη 1.00 εκδηλώθηκε φωτιά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας, με τους κατοίκους να αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη. Μάλιστα, κατήγγειλαν τους αστυνομικούς για δολιοφθορές και πρόκληση υλικών ζημιών σε σταθμευμένα οχήματα.

Η ένταση αποκλιμακώθηκε λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα και έκτοτε επικρατεί ηρεμία.
Πηγή: skai.gr