Δύσκολη η νύχτα στη Σάμο
Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης
29/07/2010 | 05:46Τελευταία Ενημέρωση: 05:30 30/07/2010

Εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς από την Τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς από την Τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς από την Τηλεόραση του ΣΚΑΪ
Μαίνονται οι φωτιές στη Σάμο σε Μυτιληνιούς και Μαυρατζαίους. Δέκα οχήματα μεταφέρθηκαν με C 130 στο νησί με επικεφαλής τον διοικητή της ΕΜΑΚ. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι άνεμοι.
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 80 άνδρες της ΕΜΑΚ από την Αθήνα και 150 εθελοντές.
Λόγω των πλευρικών ανεμών τα εναέρια μέσα εφοδιάζονταν στη Χίο ή στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Βαθέως, Φίλιππο Πετρούσκα, η φωτιά μαίνεται πολύ κοντά σε ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες όμως προς το παρόν δεν έχουν εκκενωθεί.
Επίσης δεν έχει χρειαστεί να εκκενωθεί κάποιος οικισμός.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Νομάρχης Σάμου, Μανώλης Κάρλας, είπε ότι η φωτιά ξεκίνησε από τρία μέτωπα και δεν απειλεί περιοχή «φιλέτο», ενώ δεν κινδυνεύουν κατοικίες. Σε μετέπειτα επικοινωνία του με το ΣΚΑΪ ο κ. Κάρλας τόνισε ότι είναι ακόμα νωρίς να γίνει λόγος για βελτίωση των προσπαθειών κατάσβεσης, υπογραμμίζοντας ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται.
Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Σάμου, Κώστας Φωτόπουλος, εκτίμησε στο ΣΚΑΪ ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα κατορθώσουν εντός της ημέρας να σβήσουν την πυρκαγιά.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Αθηνών, Ανατολικής Αττικής και Ευβοίας.