Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια

Μεγάλη φωτιά μαίνεται την Τρίτη σε πευκοδάσος, στην περιοχή Λιχάδα Ευβοίας.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Επιχειρούν πλέον 8 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, 30 άτομα πεζοπόρα τμήματα και 60 πυροσβέστες με τουλάχιστον 23 οχήματα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι, ενώ κοντά στην εστία της φωτιάς βρίσκεται το ξενοδοχείο Club Mediterranee και η διεύθυνση του ξενοδοχείου ζήτησε τη βοήθεια του λιμενικού ώστε να απομακρυνθούν προληπτικά οι 600 περίπου πελάτες και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου.

Το λιμενικό κινητοποίησε εξι τουριστικά σκάφη για να απομακρύνει τον κόσμο.

Για «βιβλική καταστροφή» και ανεξέλεγκτη κατάσταση έκανε λόγο στο ΣΚΑΪ ο Στάθης Καρανικολός πρόεδρος της κοινότητας Λιχάδας.

Σύμφωνα με καταγγελία του κ. Καρανικολού, στις 6 το πρωΐ ξεκίνησε φωτιά από καλώδια της ΔΕΗ η οποία τέθηκε υπό έλεγχο και μετά από 3 – 4 ώρες οι πυροσβέστες έφυγαν από την περιοχή, παρά τους ισχυρούς ανέμους. «Δεν ξέρω ποιος εγκληματίας έδωσε την εντολή, στις 3μμ η φωτιά αναζωπυρώθηκε στο ίδιο σημείο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρανικολός.

Στο μεταξύ, οι πυροσβέστες έσβησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι άλλη φωτιά, σε κατοικημένη περιοχή στον οικισμό ΟΣΜΑΕΣ, στο Θεολόγο της Μαλεσίνας.

Η φωτιά έφθασε ακόμη και στις μάντρες των σπιτιών με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων, αλλά η επέμβαση της πυροσβεστικής και των κατοίκων της περιοχής την περιόρισε.

Πηγή: skai.gr