Ευχή όλων, καλές πτήσεις

Ένα αεροσκάφος τύπου Airbus 320 με κυβερνήτη τον διευθυντή πτητικής εκμετάλλευσης της Olympic Air, Σωτήρη Καλογήρου, πραγματοποίησε την πρώτη πτήση προς Θεσσαλονίκη, την ίδια δηλαδή που είχε κάνει πριν από μισό και πλέον αιώνα η "Ολυμπιακή" του Αριστοτέλη Ωνάση.

Στην πτήση επέβαιναν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Ομίλου της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, στελέχη τη εταιρίας και δημοσιογράφοι.

Πριν από την αναχώρηση της πτήσης έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου.

Στη συνέχεια ο κ. Βγενόπουλος μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του αεροδρομίου τον κ. Γιάννη Παράσχη έδεσαν τις δύο κορδέλες ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις και ευχήθηκαν καλές πτήσεις στη νέα εταιρία.

"Ιστορική" και "συγκινητική" χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο κ. Βγενόπουλος, επισημαίνοντας ότι είναι μοναδικό επίτευγμα στον τομέα των αερομεταφορών το γεγονός ότι μέσα σε λίγους μήνες "κατορθώθηκε να στηθεί, να λειτουργήσει και να πετάξει η νέα εταιρία". "Σε αυτή τη χώρα όταν οργανωθούμε και δουλέψουμε, μπορούμε", τόνισε ο κ. Βγενόπουλος.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου κ. Γ. Παράσχης τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή, η σημαντικότερη μετά την έναρξη λειτουργία του ΔΑΑ. "Κανείς δεν περίμενε η Ολυμπιακή να εξυγιανθεί, και, απελευθερωμένη από χρέη και παθογένειες, να αρχίσει το νέο της έργο", σημείωσε.
Πηγή: skai.gr