Όλα έτοιμα για τη σχολική χρονιά

Κανονικά ανοίγουν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου τα σχολεία, ενώ τα αρμόδια υπουργεία διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη νέα γρίπη που εκδηλώνεται στη μεγάλη πλειονότητα των ασθενών με ήπια συμπτώματα, ανάλογα με αυτά της κοινής εποχικής γρίπης.
 
Παράλληλα, ενημερωτικό υλικό για τη νέα γρίπη βρίσκεται ήδη στα σχολεία όλης της χώρας και θα μοιραστεί σε όλους τους μαθητές, ενώ το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής με αριθμό «1550».  Η νέα τηλεφωνική γραμμή στελεχώνεται από επιμορφωμένο προσωπικό και στοχεύει στην παροχή ενημέρωσης προς την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς και προς όλους τους φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Αναστολή μαθημάτων

Πάντως, σε σύσκεψη της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, αποφασίστηκε στα σχολεία ή ακόμα και στις τάξεις που παρατηρούνται πολλά κρούσματα να αναστέλλονται τα μαθήματα προσωρινά, αφού πρώτα αξιολογείται η κατάσταση και εφόσον κρίνεται απαραίτητο.

Εξαίρεση θα αποτελούν τα ειδικά σχολεία τα οποία θα κλείνουν από τη στιγμή που εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα και όλοι οι μαθητές θα λαμβάνουν προληπτικά αντιϊκή αγωγή.

Όσον αφορά τους παιδικούς σταθμούς, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων που λειτουργούν δεν έχει παρατηρηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα.

Καταλήγοντας, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι θα υπάρχει συνεχής αξιολόγηση των δεδομένων οπότε θα λαμβάνονται και οι σχετικές αποφάσεις.

Εκπαιδευτικοί - βιβλία

Σε ό,τι αφορά στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Νίκη Γκοτσοπούλου δήλωσε ότι το υπουργείο έχει ήδη ζητήσει εξαίρεση από την ειδική Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα η διαδικασία για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και τις άλλες κατηγορίες. Η πρώτη φάση της διαδικασίας ολοκληρώθηκε πριν από την προκήρυξη των εκλογών και αναμένεται, μετά την εξαίρεση να ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση.

Για τα βιβλία, η γενική γραμματέας του υπουργείου σημείωσε ότι έχει αποσταλεί το σύνολο των τίτλων των βιβλίων που είναι απαραίτητα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε ποσοστό 95% των σχολείων της Επικράτειας.

Σε ερώτηση αν πίσω από τις καταγγελίες περί ελλείψεων ορισμένων εκπαιδευτικών υπάρχουν πολιτικές επιδιώξεις, λόγω και της προεκλογικής περιόδου, η κα Γκοτσοπούλου τόνισε: «Ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν τέτοιες ακραίες πολιτικές σκοπιμότητες εν όψει των εκλογών, τουλάχιστον στον χώρο της Παιδείας. Παρ’ όλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες όμως , παρατηρείται επίδειξη τέτοιου είδους συμπεριφοράς. Δηλαδή, αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Αυτή την ώρα, αυτά τα αξιολογούμε ως μεμονωμένα περιστατικά, περιστατικά κομματικού πατριωτισμού αν θέλετε. Δεν επιθυμούμε, αυτή η κατάσταση πραγματικά να πάρει διάσταση στον χώρο της Παιδείας γιατί, πραγματικά, και η αντιπολίτευση και όλα τα κόμματα μέχρι σήμερα έχουν δείξει όλη την απαιτούμενη ωριμότητα και υπευθυνότητα, τουλάχιστον στο μέρος που αφορά στον Εθνικό Διάλογο και είμαι βέβαιη ότι θα επιδείξουν το ίδιο και τώρα, εν όψει της προεκλογικής περιόδου, στον κρίσιμο τομέα της Παιδείας».
Πηγή: skai.gr