"Ενδείξεις κακοδιαχείρισης στον ειδικό φορέα δασών"

Ενδείξεις κακοδιαχείρισης στον ειδικό φορέα δασών εντοπίζουν οι επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών στους έως τώρα ελέγχους που πραγματοποιούν μετά από καταγγελίες της ομάδας «κοινωνική εγρήγορση».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Βασίλης Αναστασόπουλος ανέφερε ότι διαπιστώνεται μεγάλο έλλειμμα στον ειδικό φορέα δασών, η λειτουργία του οποίου θα οχύρωνε το σύστημα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης.

Το τελικό πόρισμα αναμένεται το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, εμπρηστικός μηχανισμός, που ήδη εξετάζεται στα εγκληματολογικά της ασφάλειας, εντοπίσθηκε στο σημείο απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά στο Γραμματικό.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε δύσβατο σημείο, όπου μόνο πεζός ή δίκυκλο θα μπορούσε να έχει πρόσβαση.

Εν τω μεταξύ, σοβαρές ευθύνες στον υπαρχηγό και τον περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος αποδίδει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της έρευνας του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Για κακή εκτίμηση της κατάστασης τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς, ελέγχονται οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής.

Στο μεταξύ, με επιστολή του στην "Καθημερινή", ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέλιος Στεφανίδης, ουσιαστικά καταγγέλλει ότι επιχειρείται η στοχοποίηση του όσον αφορά ευθύνες και παραλείψεις για να συγκαλυφθούν ευθύνες άλλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής", ανώτατοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής καταθέτοντας στο γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης μίλησαν ευθέως για καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του εναέριου μηχανισμού τις κρίσιμες ώρες, φωτογραφίζοντας τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Αθανάσιο Κοντοκώστα.
Πηγή: skai.gr