Απορρίπτουν τα 22 λεπτά οι ροδακινοπαραγωγοί

Παραμένουν στα μπλόκα οι παραγωγοί ροδακίνων της Πέλλας, παρά τη βελτιωμένη πρόταση του υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης που ανέβασε την τιμή του προϊόντος στα 22 λεπτά το κιλό.

Κλειστή είναι η διασταύρωση Γυψοχωρίου, και ο κόμβος Μελισσίου στην εθνικό οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας.

Οι παραγωγοί έστειλαν εγγράφως τις προτάσεις τους στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας κατώτατη τιμή πώλησης της σοδειάς τους τα 26 λεπτά το κιλό. Ζητούν επίσης αποζημίωση για τους αδιάθετες ποσότητες (200 χιλιάδες τόνοι) 18 λεπτά ανά κιλό.

Ο κ. Χατζηγάκης βρίσκεται αυτή την ώρα σε σύσκεψη με τους βουλευτές του Νομού.

Για τις 8 το βράδυ είναι προγραμματισμένη σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής ροδακινοπαραγωγών προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

"Τα 22 λεπτά ανά κιλό δεν ανταποκρίνονται καν στο κόστος παραγωγής", δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάουσας Δημήτρης Μίχος. Όπως είπε, θα πρέπει πλέον οι ίδιοι οι παραγωγοί να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και να γίνει στροφή στα επιτραπέζια, "αφού δεν είναι δυνατόν εδώ και μία 20ετία, κάθε φορά που πλησιάζει η ώρα της συγκομιδής, να αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα".
Πηγή: skai.gr