Έλληνες και Ιταλοί εξαπατούσαν ασφαλιστικές εταιρίες

Διεθνές κύκλωμα, με πρωταγωνιστές Ιταλούς και Έλληνες, που εξαπατούσε ιταλικές ασφαλιστικές εταιρίες αποκάλυψε η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθήνας, της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Στο κύκλωμα συμμετείχαν 10 Έλληνες και άγνωστος αριθμός Ιταλών και είχαν καταφέρει μέσω εικονικών δικαιούχων να εισπράξουν πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ από τις ιταλικές εταιρείες, ως ασφαλιστικές αποζημιώσεις. Η αποκάλυψη του κυκλώματος απέτρεψε την ολοκλήρωση και άλλων αντίστοιχων περιπτώσεων, συνολικού ποσού άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, τα χρήματα που εισπράττονταν από τις ασφαλιστικές εταιρίες διοχετεύονταν αρχικά σε ανύπαρκτες εμπορικές συναλλαγές και στη συνέχει μεταβιβάζονταν (μέσω ιταλικών και ελληνικών τραπεζών) σε Έλληνες, οι οποίοι με τη σειρά τους τα διοχέτευαν σε άγνωστη κατεύθυνση. Μάλιστα, σε μια από τις περιπτώσεις μεσολαβούσε Κυπριακή εταιρεία, πριν τα χρήματα φθάσουν σε ελληνική εταιρεία και προωθηθούν στους Έλληνες μέλη του κυκλώματος.

Οι Έλληνες υπήκοοι υποστήριξαν ότι τα χρήματα αποστέλλονταν από τους Ιταλούς για επενδύσεις σε παραδοσιακές εξοχικές κατοικίες, κυρίως, στα Δωδεκάνησα, επενδύσεις οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στην εισαγγελική αρχή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία, ενώ η Υπ.Ε.Ε συνεχίζει την έρευνα στις δραστηριότητες των εμπλεκομένων Ελλήνων υπηκόων και εταιρειών.
Πηγή: skai.gr