Έξι νέα κρούσματα στη χώρα μας

Έξι επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης αναφέρθηκαν την Πέμπτη από τα Εργαστήρια Αναφοράς Βορείου και Νοτίου Ελλάδος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ο συνολικός αριθμός των περιστατικών ανέρχεται σε 107, εκ των οποίων τα 31 έχουν ιαθεί πλήρως.

Στα έξι νέα περιστατικά περιλαμβάνεται μια γυναίκα, 20 ετών, Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από την Μ. Βρετανία, ένας άνδρας, 27 ετών, Κυπριακής καταγωγής, που ήρθε από τις ΗΠΑ., μια γυναίκα, 27 ετών, Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, μια γυναίκα, 19 ετών, Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, που ήρθε από τη Βρετανία, ένας άνδρας 35 ετών, Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, και ένας ακόμα άνδρας 34 ετών, Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Για τα δύο τελευταία περιστατικά γίνεται περαιτέρω διερεύνηση από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΕΚΕΠΥ "η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την κοινότητα. Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια".
Πηγή: skai.gr