Κλείσιμο

"Συγκεκριμένο σχέδιο για ολιγοπώλιο της αγοράς"

Περίπου δύο στα δέκα καταστήματα (17%) στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας έχουν βάλει λουκέτο λόγω της υποβάθμισης, ενώ το 40% των καταστημάτων έχει περάσει σε ξένα χέρια, σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, που παρουσίασε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρός του κ. Παναγής Καρέλλας.

Ο κ. Καρέλλας έκανε λόγο για κατάντια του εμπορίου, καταγγέλλοντας ότι πίσω απ' όλα αυτά υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, ώστε να διαμορφωθεί ολιγοπώλιο στην αγορά και το εμπόριο να συγκεντρωθεί στα μεγάλα οικοδομήματα.

Και αυτό, γιατί όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, με βάση στοιχεία του 2005, το 80% της αγοράς τροφίμων κάλυπταν μεγάλα σούπερ μάρκετ και το υπόλοιπο μικρά καταστήματα. "Σε λίγο καιρό θα δούμε μεγάλα οικοδομήματα ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας", είπε ο κ. Καρέλλας και επισήμανε ότι χάνεται ο παραδοσιακός χαρακτήρας της πόλης.

Τέλος, ο κ. Καρέλλας έκανε λόγο για δύο όψεις της ίδιας πόλης: από τη μία το θαύμα της Ακρόπολης και από την άλλη ο τομέας της ντροπής, πίσω από το δημαρχείο. "Ελπίζαμε σε αποφάσεις, σε πολεοδομικό σχεδιασμό, σε μέτρα για το εμπόριο και τους μετανάστες. "Οι νόμοι υπάρχουν, αλλά δεν εφαρμόζονται λόγω συγκέντρωσης συναρμοδίων", κατέληξε.

Μιλώντας νωρίτερα στο ΣΚΑΪ ο νομάρχης Αθηνών κ. Γιάννης Σγουρός, είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα στο κέντρο της Αθήνας πλην από αποσπασματικές επιχειρήσεις "σκούπα", που –όπως είπε- "είναι επιβεβλημένες και πρέπει να γίνονται".

Ο κ. Σγουρός κάλεσε την κυβέρνηση να αποφασίσει τι είδους μεταναστευτική πολιτική θέλει και κάλεσε τους αρμόδιους να αντιδράσουν άμεσα.
Πηγή: skai.gr