Κλείσιμο

Ο Σανιδάς πιέζει για Αιξωνή

Να οριστεί σύντομα η ημερομηνία της δίκης των 26 κατηγορουμένων για την παράνομη αγοραπωλησία δασικής έκτασης άνω των 1.000 στρεμμάτων στην Αιξωνή της Γλυφάδας, παρήγγειλε με έγγραφό του στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα, καθώς τρεις από τους κατηγορούμενους έχουν ασκήσει εφέσεις.

Ο κ. Σανιδάς υπενθυμίζει ότι το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για τους 26 είναι αμετάκλητο, καθώς η υπόθεση έχει να κάνει με αδικήματα σε βάρος του Δημοσίου που είχαν ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί το δημόσιο με 50 δισ. δραχμές.

Η υπόθεση έγινε γνωστή κατά τη διερεύνηση του παραδικαστικού κυκλώματος, όταν οι εφέτες ανακριτές εντόπισαν ύποπτη δικαστική απόφαση της καταζητούμενης πρώην ανακρίτριας, Αντωνίας Ηλία.

Οι κατηγορούμενοι που παραπέμπονται σε δίκη είναι οι συμβολαιογράφοι Σωτηρία Κατσαγιάννη, Δημήτρης Μητρέλης, Κωνσταντίνος Μητρέλης, Σταύρος Παπαδογεωργής, Δέσποινα Σεχιώτη, Μαρία Σοφού, Αθηνά Τσατσαρώνη, οι δικηγόροι Γεώργιος Αβραμόπουλος, Βασίλης Αγιασοφίτης, Κωνσταντίνος Λιδορίκης, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Σπήλιος Παπαθανασόπουλος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος - Κόλλιας, Πέτρος Σφαλακάτος, ο μηχανικός Θωμάς Παλαιογιάννης, οι επιχειρηματίες Τζον Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος Γεωργίου και η σύζυγός του Αγγελική Χριστοδουλάκη και οι ιδιώτες Θεόδωρος Δουσαϊτης, Κωνσταντίνος Μανιόπουλος, Γιώργος Μπασούκος, Ιωάννης Σκιτζής, Χρήστος Τοπούζης, Αναστάσιος Πρίτσας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης.
Πηγή: skai.gr