Κλείσιμο

Σύλληψη υπόπτου για τη φωτιά στον Υμηττό

Συνελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης 47χρονος ως υπαίτιος για τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγες ημέρες στους πρόποδες του Υμηττού και η οποία κατέκαψε περίπου 5.000 στρέμματα, ενώ απείλησε κατοικημένες περιοχές στην Άνω Γλυφάδα και τη Βούλα.

Μετά από έρευνα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με την ασφάλεια, ο 47χρονος εντοπίστηκε στη Ρόδο και το πρωί της Παρασκευής θα οδηγηθεί στον 6ο τακτικό ανακριτή με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Από την έρευνα που έκανε η Πυροσβεστική προέκυψε ότι ο 47χρονος, ο οποίος έχει οπλοπωλείο στα νότια προάστια, πήγαινε συχνά στην περιοχή και δοκίμαζε όπλα και φυσίγγια. Την Δευτέρα ήταν και πάλι εκεί για τον ίδιο λόγο και προκάλεσε την πυρκαγιά που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή και ο 47χρονος εντοπίστηκε στη Ρόδο, όπου είχε πάει αμέσως μετά την πυρκαγιά και συνελήφθη κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση σε δάσος από ιδιοτέλεια και εμπρησμό από πρόθεση που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε πευκόφυτη περιοχή στην Κάτω Βασιλική του νομού Αιτωλοακαρνανίας, χωρίς να κινδυνεύουν σπίτια. Επί τόπου βρίσκονται 15 οχήματα της πυροσβεστικής και δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα.

Φωτιές εκδηλώθηκαν την Πέμπτη στο Λεβίδι Αρκαδίας, στο Κάστρο Βοιωτίας, στην Αγία Μαρίνα Σερίφου, στον Αλμυρό Βόλου, καθώς και σε ξερά χόρτα στο ύψος του παλαιού Ιπποδρόμου.
 
Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Παρασκευή σε Αθήνα, Ανατολική Αττική και Εύβοια προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Πηγή: skai.gr