Ακατάλληλα δεκάδες κτίρια της πυροσβεστικής

Δεκάδες κτίρια της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε όλη τη χώρα είναι ακατάλληλα, ενώ απαράδεκτες χαρακτηρίζονται οι συνθήκες υγιεινής, σύμφωνα με τον Μιχαήλ Μιχαήλ μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το κτίριο όπου στεγάζεται η πυροσβεστική υπηρεσία αεροδρομίου της Ρόδου χρήζει άμεσης και εκτεταμένης δομικής ενίσχυσης, καθώς ο συντελεστής ασφάλειας του σε σεισμική καταπόνηση είναι κατά πολύ μειωμένος από τον προβλεπόμενο.

Την ίδια ώρα, το 90% των υδραυλικών σωληνώσεων του δεν λειτουργεί καθώς είναι σπασμένες, ενώ υπάρχει καθίζηση δαπέδου στο ισόγειο.

Στο μεταξύ, απαράδεκτες καθυστερήσεις στην έγκριση πιστώσεων και στις προσλήψεις εποχικού προσωπικού στα δασαρχεία καταγγέλλει με ερώτησή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος.

Ερωτά τον κ. Χατζηγάκη γιατί καθυστερούν οι προσλήψεις 1400 εποχικών υπαλλήλων με αποτέλεσμα να καθυστερούν ΚΑΙ οι εργασίες πρόληψης των πυρκαγιών.
Πηγή: skai.gr