Νέα κρούσματα της γρίπης στην Ελλάδα

Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι ένας 21χρονος έλληνας φοιτητής βρέθηκε θετικός στον ιό H1N1, ενώ δύο ακόμα νεαροί εξετάζονται ως ύποπτα κρούσματα στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Και οι τρεις είχαν επιστρέψει προσφάτως από τη Σκοτία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο φοιτητής που βρέθηκε θετικός βρίσκεται στην κατοικία του όπου και θα ακολουθηθεί η θεραπεία σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τους οικείους του, καθώς και για τα άτομα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή, που βρίσκονται υπό καθεστώς ιχνηλάτησης και διαβεβαιώνει ότι "δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για τους πολίτες και τους επισκέπτες της χώρας μας". "Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Δεν χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις πανικός. Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία, οι επιστήμονές μας είναι καταρτισμένοι και οι μηχανισμοί μας σε ετοιμότητα. Θέλω να πιστεύω και εύχομαι να πάνε όλα καλά", καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Αβραμόπουλου.

Το πρωί της Τετάρτης (11:00) ο υπουργός θα προεδρεύσει σύσκεψης, που έχει συγκαλέσει στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, της Επιτροπής Παρακολούθησης της Νέας Γρίπης.
Πηγή: skai.gr