Κατέλαβαν το υπουργείο οι κτηνοτρόφοι

Συγκέντρωση στη Βουλή έκαναν οι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας που νωρίτερα είχαν αποκλείσει συμβολικά, για περίπου μισή ώρα συμβολικά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι κτηνοτρόφοι προχώρησαν στη συμβολική κατάληψη επειδή ο υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης αποχώρησε από τη συνάντηση που είχαν, επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις στη Βουλή.

Παράλληλα, οι κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο.

Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές πώλησης των αμνοεριφίων ενόψει της πασχαλινής αγοράς αλλά και για τις χαμηλές τιμές στο γάλα και προειδοποιούν ότι το Πάσχα θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων και αποχή από την αγορά τις μέρες του Πάσχα.

Στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αγνοεί τα αιτήματα των κτηνοτρόφων.

Ο υπουργός τούς είπε ότι σύντομα θα ανακοινώσει μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας, ενώ ήδη έχουν δοθεί χρήματα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Η τοποθέτηση του κ. Χατζηγάκη δεν ικανοποίησε τους κτηνοτρόφους, με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή ένταση και κάποιοι από τους συγκεντρωθέντες έχυσαν γάλα έξω από το υπουργείο.
Πηγή: skai.gr