Αποζημιώσεις στους αγρότες

Μέχρι τις 15 Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και θα αρχίσει η πληρωμή των αποζημιώσεων στους αγρότες, ύψους 500 εκατ. ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους αγροτών από τα μπλόκα της Θεσσαλίας.

Ο κ. Χατζηγάκης πρόσθεσε ότι τις προσεχείς 15 ημέρες θα ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των πληρωμών που αφορούν τις επιδοτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης και των εξισωτικών ποσών.

Όσον αφορά στα γενικότερα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, ο υπουργός τόνισε ότι οι λύσεις θα αναζητηθούν στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου που συνεχίζεται.

Καταλήγοντας, είπε ότι σύντομα θα υπάρξει δημοσιοποίηση των μεγάλων έργων που θα εκτελεστούν με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) τα οποία θα είναι προσανατολισμένα στην αξιοποίηση του νερού.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες δήλωσαν ότι επιμένουν στα αιτήματά τους για μείωση του κόστους παραγωγής και πάγωμα των χρεών έως και 3 χρόνια.

Ταυτόχρονα, έκαναν λόγο για ξεχείλωμα του πακέτου, το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, λόγω της ένταξης των ετεροεπαγγελματιών θα ξεπεράσει τα 800 εκατ. ευρώ.
Πηγή: skai.gr